Για ένα καλύτερο Δήμο, ένα Δήμο αξιοπρέπειας, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, εκσυγχρονισμού και αλλαγής

Φίλες και φίλοι, συνδημότες-συνδημότισσες

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Άλλος Δρόμος από την ημέρα της ίδρυσής της έως και σήμερα, λειτουργούσε και λειτουργεί μέσω συλλογικών αποφάσεων και δημοκρατικών διαδικασιών, όπως αυτές έχουν καθορισθεί από την Ιδρυτική Διακήρυξή της. Οι πρωτοφανείς διαδικασίες για την ανάδειξη του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης, όπως και η διαδικασία επιλογής θέσεων ευθύνης μέσα στην Δημοτική Αρχή, με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις μελών, είναι η δική μας αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Κίνησης και κατ’ επέκταση για τον τρόπο διοίκησης του Δήμου .  
Αντίθετα οι διαδικασίες αυτές ήταν αυτό που ανέκαθεν «ξένιζε» το πολιτικό κατεστημένο και τα επιχειρηματικά συμφέροντα αυτού του Δήμου και κυρίως αυτούς που πάντα επεδίωκαν να είναι στο προσκήνιο και σε θέσεις ευθύνης για να αποκομίζουν προσωπικά οφέλη και προβολή.   
Με οδηγό μας την Ιδρυτική Διακήρυξη, χωρίς κομματικές εντολές και συμβιβασμούς, θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος αυτής της θητείας να επιλέγουμε, μαζικά και κινηματικά τον τρόπο διοίκησης και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, που θα υπηρετούν από θέσης ευθύνης-μάχης, προσβλέποντας τον κοινό μας στόχο και σκοπό : ένα καλύτερο Δήμο, ένα Δήμο αξιοπρέπειας, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, εκσυγχρονισμού και αλλαγής. 
Η μαζική συμμετοχή των μελών σε κάθε Γενική Συνέλευση, δίνει την δυνατότητα και την ευχέρεια σε αυτούς που έχουν άλλη άποψη να την εκφράσουν καθώς και να διατυπώσουν τις δικές τους προτάσεις, προκειμένου δημοκρατικά και συλλογικά το όργανο πάρει τις οριστικές αποφάσεις.       Τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν και επιλέγονται ποτέ δεν θα καθορίσουν ατομικά τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής, αλλά αντίθετα η συλλογική και ομαδική απόφαση της Δημοτικής Αρχής θα καθορίσει πως θα εργαστούν τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν, σε αντίθεση με άλλες Δημοτικές Αρχές όπου ο Δήμαρχος  επιβάλει την δική του ομάδα και την δική του προσωπική πολιτική.
 Όλα τα εκλεγμένα μέλη της Κίνησης , το ίδιο ικανά και αποτελεσματικά, υπηρέτησαν και οφείλουν να υπηρετούν από κοινού για το καλό του Δήμου χωρίς ωστόσο να επιτραπεί σε κανένα από αυτά τα μέλη να διεκδικήσουν θέση μονιμότητας, θέση υπεροχής και προσωπικής προβολής.   Άλλωστε πολλά μέλη της Κίνησης εκλεγμένα και μη , από την ημέρα ίδρυσης της Κίνησης έως και σήμερα συνεχίζουν απρόσκοπτα και ανιδιοτελώς να δίνουν καθημερινά την προσωπική τους μάχη στα «μετόπισθεν» για ένα πετύχουν τους στόχους που συλλογικά η Κίνηση έθεσε και θέτει ακόμα και σήμερα, γεγονός που «θορυβεί» καθημερινά τους πολιτικά σοφούς αντιπάλους και «αρχηγούς» των άλλων δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι διορίστηκαν και τοποθετήθηκαν μέσα από  εντολές και σχεδιασμούς των κομμάτων τους, ή μιας κλειστής παρέας φίλων του.

Αυτή η διαφορετικότητα μίας Δημοτικής Κίνησης που λειτουργεί αντίθετα από την  πολιτική αντίληψη  των άλλων παρατάξεων αυτού του δήμου και το εδραιωμένο πολιτικό σύστημα, που μίλησε αληθινά στους πολίτες χωρίς ψευδαισθήσεις και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, εκτίμησαν οι πολίτες και έδωσαν την δυνατότητα με την ψήφο τους, να εργαστεί από τη θέση της διοίκησης για την αλλαγή του Κερατσινίου και Δραπετσώνας.

Η συνειδητή αδυναμία των περισσοτέρων από τις δημοτικές κινήσεις, να εφαρμόσουν αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες στις δικές τους παρατάξεις, τους φέρνει σε αδιέξοδο και αμηχανία. Η μόνη τους επιλογή  και διαφυγή από το αδιέξοδο είναι η συμπόρευση των δυνάμεων του παλαιού κατεστημένου, η διαστρέβλωση της αλήθειας από μέσα ενημέρωσης και δίκτυα χειραγώγησης, η  απόκρυψη του έργου που συντελείται, ενώ αντίθετα αναδεικνύουν με ιδιαίτερο ζήλο  τα χρόνια προβλήματα της πόλης που οι ίδιοι επέφεραν και συντηρούσαν τα προηγούμενα χρόνια πληγώνοντας βαθιά την πόλη. Αυτοί που έχουν σήμερα το θράσος να διαπομπεύουν συνανθρώπους μας και την αξιοπρέπεια τους δημόσια (ακόμα και σε ατύχημα τους), προκειμένου έχουν προσωπική επικοινωνιακή προβολή, αυτοί και τα «παπαγαλάκια» τους ΚΩΦΕΥΑΝ όταν ο τόπος μας γινόταν «άντρο» συμφερόντων και επιχειρηματιών , τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου εφαρμόσουν τους σχεδιασμούς τους εις βάρος των πολιτών. Αυτοί που επί εποχής Μανιάτη- Σγουρού- Τζανή δεχόντουσαν χορηγίες από επιχειρηματίες για τα σχολεία της πόλης και απέκρυπταν από το λαό, την μεθόδευση και τους σχεδιασμούς των εγκαταστάσεων διυλιστηρίων, την βιομηχανοποίηση της περιοχής, έχουν το θράσος και κατηγορούν τον Άλλο Δρόμο,  ο οποίος μαζί με λιγοστούς φορείς και συλλογικότητες αναδείκνυαν ως μέγιστο κίνδυνο για την πόλη.
Είναι προφανείς λοιπόν, οι λόγοι της «αντίδρασης» και επίθεσης που δέχεται από μέσα επικοινωνίας, από διαδικτυακά μπλόγκ και άρθρα επωνύμων και ανωνύμων, η Δημοτική Κίνηση Άλλος Δρόμος, ο επικεφαλής της Χρήστος Βρεττάκος και η Δημοτική Αρχή.
Αυτή η Δημοτική Κίνηση, αυτή η Δημοτική Αρχή που επέφερε αλλαγές και αναγέννησε όλες τις δομές της πόλης και βελτιώνει συνεχώς την καθημερινότητα του πολίτη, είναι σε θέση να δεχθεί οποιαδήποτε κριτική για την αποτελεσματικότητα της ή μη , είναι ικανή να καλύψει τα τεράστια κενά και προβλήματα που οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δημιούργησαν στην πόλη, αλλά σίγουρα δεν είναι η Δημοτική Αρχή που με μαγικό τρόπο θα αλλάξει σε δυόμιση χρόνια όλα τα κακώς κείμενα αυτού του τόπου. 
Θα συνεχίσουμε ομαδικά και συλλογικά να παίρνουμε τις αποφάσεις και να εργαζόμαστε με όραμα για το καλό αυτού του Δήμου, έχοντας πλάι μας τα μέλη της Κίνησης, τους πολίτες που διακρίνουν την σοβαρή προσπάθεια μας και συμμετέχουν ενεργά  σε αυτή, για να κρατήσουμε όρθια την πόλη και τους ανθρώπους της.


Κερατσίνι 23/02/2017
Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Άλλος Δρόμος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα