Ανακοίνωση Άλλου Δρόμου για τα γεγονότα στο Δημοτικό σχολείο στο Πέραμα



-Υποδεχόμαστε τα προσφυγόπουλα
-Λέμε όχι στις φωνές της ξενοφοβίας και του ρατσισμού


Ο Άλλος Δρόμος καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό προπηλάκισαν γονείς και εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ικονίου.

Ήδη από σήμερα το πρωί, έξω από το σχολείο που έχει επιλεγεί για να φοιτήσουν τα παιδιά προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό, είχαν συγκεντρωθεί χρυσαυγίτες εκτοξεύοντας απειλές και προκλήσεις μπροστά σε μικρούς μαθητές. Το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της εκπαιδευτικής κοινότητας για το σχεδιασμό της υποδοχής των προσφυγόπουλων, εισέβαλαν στο χώρο και γρονθοκόπησαν εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η πόλη μας ήταν και παραμένει μια ορθάνοιχτη αγκαλιά για τους πρόσφυγες, τα παιδιά του πολέμου. Ο Άλλος Δρόμος, θεωρώντας ότι η μόρφωση είναι βασικό δικαίωμα για όλα τα παιδιά, στηρίζει κάθε προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας να παρέχει τα αναγκαία μορφωτικά αγαθά στα προσφυγόπουλα με τον ίδιο τρόπο που σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες το κάνει και για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δηλητηριάσει τους πολίτες αυτής της πόλης και τις ψυχές των παιδιών μας με το δηλητήριο του ρατσισμού. Η ανθρωπιά θα νικήσει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα