Σοβαρές καταγγελίες και νέες δράσεις στα «Λιπάσματα» Δραπετσώνας


Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος (δεξιά), με τις αστυνομικές αρχές
Σοβαρές καταγγελίες για περιστατικά τα οποία συνέβησαν χθες (Σάββατο 4 Απριλίου), πρώτη ημέρα δράσεων στην περιοχή των «Λιπασμάτων» Δραπετσώνας, έκανε η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Σύμφωνα με αυτές, τους κατοίκους που συμμετείχαν στις δράσεις και τη δημοτική αρχή της πόλης «υποδέχθηκε» υπάλληλος της «Εθνικής Κτηματικής Α.Ε.», ο οποίος ξερίζωνε τα δέντρα και προσπαθούσε με τραμπουκισμούς ν’ απομακρύνει τους οδηγούς των φορτηγών που εναπόθεταν από νωρίς το πρωί χώμα για τη δενδροφύτευση. Στη συνέχεια, ο συγκεκριμένος υπάλληλος κάλεσε το Λιμενικό και την Αστυνομία, ενώ στο σημείο κατέφθασε και η δικηγόρος της «Κτηματικής», η οποία απαιτούσε από τις αστυνομικές αρχές να σταματήσουν τα χωματουργικά μηχανήματα.
Όπως έκανε γνωστό η δημοτική αρχή, είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες εξώδικη διαμαρτυρία του προέδρου της «Εθνικής Κτηματικής Α.Ε.» ενάντια στον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο και αλλεπάλληλες προκλήσεις του υπαλλήλου της «Κτηματικής» απέναντι στους εργαζομένους που προετοίμαζαν το έδαφος για τη δενδροφύτευση.
Παρά τα περιστατικά που συνέβησαν, οι κάτοικοι της πόλης με τη βοήθεια των συνεργείων προχώρησαν στη δενδροφύτευση και η δράση ολοκληρώθηκε κανονικά.
«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε και ας μας απειλήσουν όσο θέλουν», δήλωσε ο Χρήστος Βρεττάκος και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου πλήρωσαν με τη ζωή τους και τη βιομηχανική ανάπτυξη του Πειραιά και την ερημοποίηση της βιομηχανικής ζώνης. Είναι καιρός αυτή η περιοχή ν’ αξιοποιηθεί προς όφελος αυτών των ανθρώπων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, με χρήσεις κοινωνικής ωφέλειας που θα δώσουν ανάσα στους κατοίκους, αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας».
Σήμερα (Κυριακή) συνεχίζονται οι δράσεις του δήμου από τις 9 το πρωί στον Υδατόπυργο της Δραπετσώνας (Εθνικής Αντιστάσεως και Γρηγορίου Λαμπράκη), ενώ στις 11 το πρωί διοργανώνεται παράσταση διαμαρτυρίας για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαιοειδών από φορείς και συλλογικότητες της πόλης.
Να σημειωθεί ότι δήμος, κάτοικοι και φορείς αποφάσισαν πρόσφατα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη διεκδίκηση και ανάπλαση των 640 στρεμμάτων της πρώην Λιμενοβιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας και τη μετατροπή της σε περιοχή εκτεταμένου πρασίνου. 

Όπως είναι γνωστό, η Λιμενοβιομηχανική Ζώνη Δραπετσώνας αποτελείται από 640 στρέμματα και η ανάπλασή της απασχολεί χρόνια τώρα τις δημοτικές αρχές, τους φορείς και τους κατοίκους, ενώ επανειλημμένα έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ επιχειρηματιών. Τα 640 στρέμματα ανήκουν σε διάφορους ιδιοκτήτες. Τα 254 στρέμματα που παλιά ήταν εργοστάσιο λιπασμάτων ανήκουν στην Εθνική Τράπεζα, 117 στην πρώην ΑΓΕΤ, 82 στην Aegean του Δ.Μελισσανίδη, ενώ τα υπόλοιπα στον ΟΛΠ και στον δήμο.

http://www.efsyn.gr/arthro/sovares-kataggelies-kai-nees-draseis-sta-lipasmata-drapetsonas

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα