Kινητοποίηση συνταξιούχων στο υπουργείο Εργασίας (ενημέρωση - φωτ.)

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας. Καμιά περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω από 65 χρόνων. Άμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων. Κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα
Με συγκέντρωση σήμερα, Πέμπτη 20 Νοέμβρη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι. Οι Σ υνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΤΑΕ ΟΑΕΕ - ΟΤΑ έχουν αποφασίσει πρόγραμμα αγωνιστικών πρωτοβουλιών και καλούν τους συνταξιούχους να συμμετέχουν σε αυτό. Η κινητοποίηση των συνταξιούχων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι χωρίς να καταστεί δυνατόν αντιπροσωπεία τους να συναντήσει τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Οι συνταξιούχοι πάντως προανήγγειλαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Φωτογραφίες από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης από Ναυτεμπορική:
Το πρόγραμμα, εκτός από την συγκέντρωση, περιλαμβάνει: Στις 27 Νοέμβρησυμμετοχή στην πανεργατική απεργία. Στις 10 Δεκέμβρη, συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομίας στις 6 μ.μ. και καθιστική διαμαρτυρία.
Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας. Καμιά περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω από 65 χρόνων. Άμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων. Κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει:
«Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΤΑΕ-ΟΑΕΕ - ΟΤΑ, παίρνοντας υπόψη τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα των συνταξιούχων όλων των Ταμείων και με βάση τα διατυπωμένα αιτήματά τους για:
  • Άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας.
  • Καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω από 65 ετών.
  • Άμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων.
  • Επαναφορά των προγραμμάτων λουτροθεραπειών και κοινωνικού τουρισμού.
  • Άμεση συνταξιοδότηση στους επαγγελματίες που θεμελιώνουν δικαίωμα.
  • Κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.
Εκτιμώντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία θετική απάντηση σ’ αυτά από την κυβέρνηση (που οδηγεί τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση κάτω από τις βάρβαρες αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλλει με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος του κεφαλαίου) αποφάσισαν να καλέσουν τους συνταξιούχους σε πρόγραμμα αγωνιστικών εκδηλώσεων με αρχή τις 20 Νοέμβρη 2014 με συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης 10 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της πανεργατικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη.
Επίσης ακολουθεί πρόγραμμα για συγκέντρωση συνταξιούχων στο υπουργείο Οικονομίας, στο Σύνταγμα, στις 10/12/2014 και εκδήλωση καθιστικής διαμαρτυρίας στις 6.00 μ.μ.
Το αγωνιστικό αυτό κάλεσμα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις το απευθύνουν σε όλους τους συνταξιούχους και τους καλούν να το αγκαλιάσουν. Να δώσουν το "παρών" στον αγώνα για τη λύση των προβλημάτων μας που ταλανίζουν όλες τις φτωχές λαϊκές οικογένειες.
Ραντεβού στον αγώνα. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Χαμένοι είναι αυτοί που δεν γίνονται».
-

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα