Animation στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων η 24η Οκτωβρίου και το Γαλλικό Ινστιτούτο θα φιλοξενήσει προβολές κινουμένων σχεδίων και στρογγυλό τραπέζι. Η γιορτή αυτή θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 9 το βράδυ της Παρασκευής και συνδιοργανώνεται από το ελληνικό παράρτημα της Ενωσης δημιουργών κινουμένων σχεδίων ASIFA (Association Internationale du Film d'Animation).
Το 2014, η ημέρα αυτή εορτάζεται από όλες τις χώρες-μέλη της ASIFA μεταξύ 17 και 31 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της πρώτης δημόσιας προβολής κινουμένων σχεδίων που έγινε την 28η Οκτωβρίου 1892 στο Παρίσι. Τα τελευταία χρόνια, η γιορτή αποτελεί ευκαιρία για τη γνωριμία με ταινίες άλλων χωρών και πολιτισμών και ταυτόχρονα επιτρέπει τη συνάντηση των Ελλήνων δημιουργών με τους φοιτητές σχολών κινουμένων σχεδίων και τις δημιουργίες τους. Ετσι, φέτος θα δούμε ταινίες από την Πολωνία, ένα πανόραμα ελληνικών και ξένων ταινιών που προβλήθηκαν στα ελληνικά φεστιβάλ αnimαsyros και Be there! Corfu Animation Festival και επιλογές φοιτητικών ταινιών από τις ελληνικές σχολές κινουμένων σχεδίων.
Το πρωί της ίδιας ημέρας θα προβληθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος η γαλλική ταινία μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων για παιδιά «Η προφητεία των βατράχων» με ελληνικούς υπότιτλους. Η γιορτή θα κλείσει με ένα στρογγυλό τραπέζι που θα προλογίσει ο πρόεδρος της ASIFA Hellas Γιάννης Βασιλειάδης και θα συντονίσει το μέλος της ASIFA Αναστασία Δημητρά. Στο στρογγυλό τραπέζι ο σκηνοθέτης και καθηγητής του κινηματογράφου εμψύχωσης στο Παρίσι (ENSAD) Γιώργος Σηφιανός θα μιλήσει για τη φύση του κινηματογράφου εμψύχωσης (που δεν είναι μόνο κινούμενα σχέδια), ενώ ο σκηνοθέτης Αγγελος Ρούβας θα παρουσιάσει την προσπάθεια καταγραφής όλων των ελληνικών έργων στην ιστοσελίδα www.greekanimation.com, η οποία βρίσκεται σε λειτουργία το τελευταίο εξάμηνο.
Ας σημειωθεί πως το Σάββατο (10 μ.μ. - 6 μ.μ.) το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το γραφείο Campus France διοργανώνουν μια ημερίδα αφιερωμένη στις καλλιτεχνικές σπουδές στη Γαλλία, με είσοδο ελεύθερη. Οι Ελληνες φοιτητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν εκπροσώπους φημισμένων γαλλικών ιδρυμάτων animation, design, γραφικών τεχνών, ζωγραφικής, μόδας κ.ά., και να έχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές, τις διαδικασίες εγγραφής και τα προγράμματα καλλιτεχνικών σπουδών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα