Πραγματοποιήθηκε η Συναυλία Διαμαρτυρίας στο Καστράκι

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Καστράκι της Δραπετσώνας, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου ''Τερψηχώρος'' ,  η συναυλία διαμαρτυρίας κατά των ενεργειών του επιχειρηματία Μελισσανίδη ο οποίος προχώρα στην λειτουργία μιας νέας <χαβούζας>  στην περιοχή της ανάπλασης ,  μια συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια των συμφερόντων που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς  .
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς και των φορέων και συλλόγων της περιοχής , μεταξύ των οποίων συμμετείχε και ο '' ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ''.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρεττάκος ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε
<Η πόλη μας ξεκινάει από τα Λιπάσματα. Αυτός ο χώρος ανήκει στους Κερατσινιώτες και τους Δραπετσωνίτες. Χώρος ο οποίος έχει πληρωθεί και με το παραπάνω από τους πολίτες αυτής της πόλης , όταν οι εργαζόμενοι με τον ιδρώτα τους και το αίμα τους δούλευαν δεκαετίες στα Λιπάσματα, στο Γυψάδικο και στο Τσιμεντάδικο , για να πλουτίσουν οι βιομήχανοι . Πληρώνοντας με την υγεία και την ίδια τους τη ζωή , όταν ο καρκίνος θέριζε τους πολίτες και η πόλη μας ήταν ο υποδοχέας όλων των ρυπογόνων βιομηχανιών . Θέλουν να γυρίσουν την πόλη δεκαετίες πίσω.
Δίπλα μας ακριβώς προετοιμάζεται μια νέα χαβούζα. Μια βιομηχανική εγκατάσταση επεξεργασίας υγρών απόβλητων από τα καράβια που προσεγγίζουν το λιμάνι, παραγωγής ορυκτελαίων και αποθήκευσης πετρελαιοειδών. Δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν τη ζωή πίσω >
Η εκδήλωση αυτή καθώς και η πραγματοποίηση της τελετής ορκωμοσίας στο χώρο των Λιπασμάτων , αποτελεί αφετηρία για μία σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της ανάπλασης και την καταγραφή των απόψεων και προτάσεων , για μια Ανάπλαση που εμείς οι πολίτες θα αποφασίσουμε και θα σχεδιάσουμε με επίκεντρο των άνθρωπο και τις ανάγκες του , για θέσεις εργασίας με αξιοπρέπεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα .

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όσους συμμετείχαν  για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης .





 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα