ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΛΜΗΣΑΝ Ν' ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

13/2/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Ανήλικοι μαθητές του 2ου Λυκείου Κερατσινίου σέρνονται στο αστυνομικό τμήμα και καλούνται να απολογηθούν γιατί σύμφωνα με την δημοκρατική μας κυβέρνηση τόλμησαν να αγωνιστούν για ένα καλύτερο σχολείο και αυτό θεωρείται κακουργηματική πράξη.

Τα παιδιά αντί να αποδεχθούν να φοιτούν σε ένα σχολείο χωρίς βιβλία και καθηγητές,σε ένα σχολείο με τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή που τα προετοιμάζει με την αποφοίτησή τους να προστεθούν στις στρατιές των εκατοντάδων χιλιάδων νέων ανέργων αποφάσισαν να αντισταθούν και έτσι να έρθουν αντιμέτωποι με την πολιτική της κυβέρνησης που τα θέλει φοβισμένα και υποταγμένα.
Το μήνυμα που στέλνει το συγκεκριμένο γεγονός στους πολίτες είναι διπλό.Από την μια η κυβέρνηση προειδοποιεί όλους όσους αγωνίζονται να προσέχουν.Ο Νόμος και η τάξη θα επιβληθούν.Όποιος δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της τυφλής υπακοής στην πολιτική της που τσακίζει την κοινωνία θα τιμωρηθεί.

Από την άλλη τα παιδιά στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Δείχνουν με την στάση τους το δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας. Δεν φοβούνται και συνεχίζουν. Αρνήθηκαν να κατονομάσουν και άλλους συμμαθητές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν από τα όργανα της «τάξης» ή καλύτερα του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας.

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ δηλώνει ότι θα είναι με όλες του τις δυνάμεις στο πλάι των παιδιών που διώκονται. Απαιτεί από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές να σταματήσουν κάθε δίωξη εναντίον των παιδιών του σχολείου της πόλης μας.

Απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο,να σταματήσει να στήνει Μαθητοδικεία και να αντιμετωπίζει τους νέους ανθρώπους που τολμούν να ονειρεύονται και να αγωνίζονται ως εγκληματίες.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να δείξει έμπρακτα τη στήριξη της πολιτική και νομική στους διωκόμενους μαθητές.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου – Δραπετσώνας
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα