ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ...



  

      Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου – Δραπετσώνας  ‘’ΑΛΛΟΣ  ΔΡΟΜΟΣ’’ εύχεται στους μαθητές της πόλης, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.
     Μια σχολική χρονιά, όμως , που  η τροϊκανή συγκυβέρνηση των ‘’πρόθυμων’’ έχει φροντίσει να ξεκινήσει με άσχημες προϋποθέσεις :
      Το καλοκαίρι, μέσα σε μια νύχτα, εξαφάνισε την τεχνική εκπαίδευση, απολύοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς και στέλνοντας τους μαθητές της στην αγκαλιά των ιδιωτικών ΙΕΚ ή τους πιο αδύναμους οικονομικά έξω από το σχολείο.
    Δημιούργησε το   ‘’Νέο Λύκειο’’ υποβαθμίζοντας παραπέρα το μορφωτικό του ρόλο, μετατρέποντάς το σε εξεταστικό κέντρο, χαρά για τους ‘’φροντιστηριάρχες’’  και εφιάλτη για τις οικογένειες που βλέπουν ότι δεν μπορούν να στηρίξουν, οικονομικά, τον αγώνα  των παιδιών τους.
     Τα Δημοτικά Σχολεία  της πόλης μας θα κάνουν αγιασμούς με πολλά κενά δασκάλων και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων  ή με πολλά παιδιά σε κάθε τμήμα ιδιαίτερα της Α τάξης, μιας και η κυβέρνηση για λόγους ‘’οικονομίας’’ αποφάσισε να μην κάνει διορισμούς.
      Στα Νηπιαγωγεία και τους  παιδικούς σταθμούς της πόλης δεκάδες παιδιά δε θα βρουν τη θέση που δικαιούνται γιατί οι κτιριακές εγκαταστάσεις και το προσωπικό δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.
      Αν στα παραπάνω προστεθούν τα ελάχιστα χρήματα που δίνονται στα σχολεία, για να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα και οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, φαίνεται ότι το δημόσιο σχολείο τελεί υπό διωγμό από τους λογιστές που μας κυβερνούν .
      ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ? ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?                       ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ , ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ!
        Καμία παρέμβαση το καλοκαίρι για να συντηρηθούν τα σχολεία, καμία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οξυμένα κτιριακά προβλήματα, που υπάρχουν εδώ και χρόνια και που, σε πολλές περιπτώσεις , οδηγούν στη λάθος επιλογή   οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί  να καθαρίζουν, να βάφουν και να επισκευάζουν τα σχολεία. Αντί η Δημοτική Αρχή να δει, στη διάρκεια του καλοκαιριού, με ποιο τρόπο θα στηρίξει τις εκπαιδευτικές δομές του Δήμου, ονειρευόταν πως θα έκανε δώρο στους ιδιώτες το κολυμβητήριο, τους παιδικούς σταθμούς,τη φύλαξη των σχολείων και ποιος ξέρει τι άλλο!!!
   ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ  ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!!
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ .ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ .ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ‘’ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ’’ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!
.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα