ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΑΜΦΙΑΛΗΣ


Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας ‘’ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ’’ ήταν όλη την εβδομάδα που πέρασε στο πλευρό των κατοίκων της Αμφιάλης που απαιτούσαν και απαιτούν να μείνουν οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στην περιοχή τους.
Δεκάδες κάτοικοι καθημερινά έξω από το ΙΚΑ προσπάθησαν να ματαιώσουν την μεταφορά. Εκατοντάδες υπογραφές μαζεύτηκαν από την Επιτροπή Αγώνα που ζητούσαν να μπει φρένο στην παραπέρα υποβάθμιση της ζωής τους.

Ο Δήμαρχος αυτές τις μέρες ήταν φανερά απών με την παρουσία του. Πιστός στα ραντεβού  με τις τηλεοπτικές κάμερες και δείχνοντας ‘’αγωνιστική’’ διάθεση μπροστά σε αυτές, δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες του.

Εδώ και μήνες ήταν ενήμερος για τις κυβερνητικές αποφάσεις και δεν έκανε τίποτε. Μόνο τις τελευταίες ημέρες και κάτω από την πίεση των κατοίκων αποφάσισε να κινητοποιηθεί για να μη φανεί η υποταγή του στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Από το αυτοκίνητο του Δήμου που γυρνούσε τις γειτονιές της Αμφιάλης μάθαμε ότι για όλα φταίει ο ανάλγητος Διοικητής του ΙΚΑ. Κουβέντα για την κυβερνητική πολιτική, κουβέντα για την επίθεση που δέχονται η υγεία, η παιδεία, όλα τα κοινωνικά αγαθά και τα δικαιώματα των πολιτών.

Οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ μεταφέρθηκαν τελικά στη Δραπετσώνα. Άλλη μια κυβερνητική απόφαση εφαρμόστηκε ανεξάρτητα και κόντρα στη θέληση των Δημοτών.

Ο Άλλος Δρόμος προειδοποιούσε και προειδοποιεί τους κατοίκους της πόλης. Σήμερα μεταφέρονται οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, αύριο είναι σίγουρο ότι θα κλείσει συνολικά το ΙΚΑ Αμφιάλης. Η τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και οι εντολοδόχοι της ξένοι και ντόπιοι έχουν αποφασίσει να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.
Ο στόχος τους είναι να πλήξουν ακόμη περισσότερο τις ήδη τσακισμένες λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας. Στο βωμό του κέρδους μιας χούφτας επιχειρηματιών και τραπεζιτών, έχουν αποφασίσει να θυσιάσουν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων. Έχουν αποφασίσει όλα όσα οι εργαζόμενοι για δεκαετίες έχτιζαν με το μόχθο τους, (ΙΚΑ, ΕΡΤ, Νοσοκομεία, μεγάλες επιχειρήσεις του Δημοσίου) να τα κάνουν δωρεά στο μεγάλο κεφάλαιο. Στο πλευρό τους και η Δημοτική Αρχή που ενώ είναι αντιμνημονιακή στα λόγια στην πράξη δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει αυτή την επίθεση.

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ καλεί τους κατοίκους της πόλης να είναι έτοιμοι να δώσουν μάχες το επόμενο διάστημα για να κρατήσουν όσα απ’ τα κοινωνικά τους δικαιώματα δεν έχουν χτυπηθεί και να επανακτήσουν όλα όσα αυτή η κυβέρνηση τους έχει κλέψει. Σε αυτές τις μάχες ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ δηλώνει ότι θα είναι εκεί με όσες δυνάμεις διαθέτει.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα