Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 25 Μαϊου στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη η εκδήλωση- συζήτηση της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Κερατσινίου –Δραπετσώνας ‘ Άλλος Δρόμος’ με θέμα ¨ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ¨.
 
Η παρουσία πολιτών, εκπαιδευτικών και γονέων από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που αντιστοιχούσε σε ένα σημαντικό αριθμό σχολείων της πόλης, μας έδειξε πως αυτό που αποτελεί για την Δημοτική μας Κίνηση πρώτη προτεραιότητα, η Παιδεία, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και για τους συμπολίτες μας σε αυτήν την πόλη.
Παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Β΄περιφέρειας Πειραιά Παναγιώτης Λαφαζάνης και Τζένη Βαμβακά καθώς και η επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού "ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ" Καίτη Κυλλάκου.
Μετά από μια σύντομη παρουσίαση των βασικών θέσεων της κίνησης, ο λόγος δόθηκε σε αυτούς που πρέπει να τον έχουν εφ όσων οι ίδιοι βιώνουν την κατάσταση στα σχολεία με όλα τα προβλήματα που διαρκώς μεγαλώνουν. Γονείς, εκπαιδευτικοί, αλλά και μια 14χρονη μαθήτρια, κατέθεσαν τους δικούς τους προβληματισμούς. Μετέφεραν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά στα σχολεία της πόλης εξαιτίας της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης, αλλά και της Δημοτικής Αρχής που έχει αφενός επιλέξει το δρόμο της υποταγής σε αυτήν την πολιτική και αφετέρου το μόνο συστηματικό που έχει να επιδείξει είναι η ανοργανωσιά και η αδιαφορία.
 
Αυτό που μας γέμισε ελπίδα αλλά ταυτόχρονα και ευθύνη είναι οι σκέψεις και οι ιδέες που κατατέθηκαν για το πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αυτές τις συνθήκες, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές θα αποτελέσει εστία αντίστασης ενάντια στις πολιτικές που γκρεμίζουν το Δημόσιο Σχολείο.
Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου - Δραπετσώνας ΄΄ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ΄΄ το επόμενο διάστημα θα βρεθεί σε κάθε σχολείο της πόλης, μαζί με τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και θα διαμορφώσει την πολιτική της για την παιδεία, που σαν βασική της προτεραιότητα θα έχει την στήριξη του Δημόσιου Σχολείου, τον περιορισμό των εκπαιδευτικών ανισοτήτων και τον συλλογικό αγώνα για τις αλλαγές που απαιτούνται για να μπορέσει η Παιδεία να ανταποκριθεί στις ανάγκες , τα ενδιαφέροντα και τις απαιτήσεις των παιδιών της πόλης μας.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα