Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

Φίλες και φίλοι,
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και τους αγωνιστές που έδωσαν το αίμα τους, τις προηγούμενες δεκαετίες, σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προσπαθούν να ξεπεράσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης με μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.
 Το οχτάωρο ουσιαστικά δεν ισχύει, οι μισθοί, οι συντάξεις μειώνονται δραματικά, τα εργασιακά δικαιώματα, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας καταργούνται και αντικαθίστανται από ατομικές συμβάσεις γυρίζοντας το χρόνο αρκετές δεκαετίες πίσω.
Η τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, συνεχίζουν την επίθεση ενάντια στον κόσμο της εργασίας και οδηγούν την ελληνική κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση.
Η ανεργία φτάνει το 30%, οι μισοί και παραπάνω νέοι μας βρίσκονται χωρίς δουλειά και οδηγούνται σε ένα νέο γύρο οικονομικής προσφυγιάς αναζητώντας καλύτερη τύχη.
Στην πόλη μας τα προβλήματα έχουν πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, οι οικοδόμοι έχουν πάνω από δύο χρόνια να σταυρώσουν μεροκάματο. Διακόσιοι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση όπως και χιλιάδες άλλοι σε εργοστάσια, πολυκαταστήματα και κάθε είδους επιχειρήσεις εργάζονται χωρίς να πληρώνονται. Οι επαγγελματίες της πόλης βλέπουν τα καταστήματά τους να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
Φίλες και φίλοι,
Ο Άλλος Δρόμος σας καλεί με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά να βροντοφωνάξετε το δικό σας ΟΧΙ στη συνέχιση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες να δώσουμε το αγωνιστικό μας παρόν στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις απαιτώντας το γκρέμισμα της πολιτικής των μνημονίων που οδηγεί στην εξαθλίωση τις λαϊκές οικογένειες.
Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, δεν είναι γιορτή μεταφερόμενη. Κόντρα στην προσπάθεια κυβέρνησης εργοδοσίας που προσπαθούν να εκφυλίσουν το νόημα της ας βρεθούμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Τετάρτης που διοργανώνουν τα σωματεία σε Πειραιά και Αθήνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα