Μαθήματα δημοκρατίας με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.


Μαθήματα «δημοκρατίας» από μια δημοτική αρχή που δεν σέβεται τον εαυτό της.
Ο δήμαρχος της πόλης μιας πόλης που οι άνθρωποι έχουν αγωνιστεί και έχουν ματώσει για την δημοκρατία αποφάσισε ότι δεν υπάρχουμε….
Καλυπτόμενος πίσω από τους υπαλλήλους του και από πρωτόκολλα που καθορίζουν από ότι φαίνεται ποιος έχει δικαίωμα και ποιος όχι να τιμά τους αγωνιστές του 21, μας δήλωσε μέσω των υπαλλήλων του ότι ο Άλλος Δρόμος δεν μπορεί  να συμμετέχει στην κατάθεση στεφάνων γιατί ο νόμος τους δεν μας αναγνωρίζει.
Δεν θα μπούμε στη λογική τους να συζητήσουμε για τους τύπους αν και δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον πειρασμό. Να τους συμβουλεύουμε να διαβάζουν καλύτερα τους νόμους τους για να μην εκτίθενται.Θα μιλήσουμε για την ουσία.Υποχρέωση του δημάρχου είναι να σέβεται τους συμπολίτες του είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί με τις πολιτικές τους επιλογές.Υποχρέωση του δημάρχου είναι να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε οι συλλογικότητες που δρουν στο δήμο να μπορούν ελεύθερα  να ξεδιπλώνουν τις δραστηριότητες τους.Υποχρέωση του δημάρχου είναι να χρησιμοποιεί την εξουσία του όχι για να φιμώνει αλλά για να δίνει φωνή και βήμα σε όσους από τους συμπολίτες του έχουν κάτι να πουν.
Ο άλλος δρόμος αποφάσισε να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις και να τιμήσει τους αγωνιστές του 21 με τον δικό του τρόπο. Αποφασίσαμε αντί για στεφάνι να δώσουμε ένα χρηματικό πόσο στο σχολείο αλληλεγγύης που λειτουργεί στην πόλη μας.
Αυτό αποφασίσαμε και αυτό θα κάνουμε είτε το θέλει ο δήμαρχος είτε όχι.

Kύριε δήμαρχε σας δηλώνουμε ότι:
Tο πρόβλημα μας δεν είναι να ακουστούμε από τα μεγάφωνα της πλατείας και να εισπράξουμε χειροκρότημα, πάρτε το όλο εσείς σας το χαρίζουμε. Tο πρόβλημα μας είναι η αντιδημοκρατική σας λογική η απαράδεκτη συμπεριφορά σας, αυτή καταδικάζουμε και αυτή σας υποσχόμαστε ότι δε θα αφήσουμε να συνεχιστεί.
O άλλος δρόμος θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα να απλώνεται σε όλες τις γειτονιές της πόλης, να έρχεται σε επαφή με όλες τις ζωντανές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, να αναδιαμορφώνει μαζί τους την δική του πρόταση για το πως θα ξεφύγει ο δήμος από το τέλμα που τον έχουν οδηγήσει οι μνημονικές πολιτικές και όσοι πίστα τις εφαρμόζουν.
 O δικός μας στόχος είναι να μας αναγνωρίζουν οι συμπολίτες μας. Aυτό προσπαθούμε και τo έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Όσο για το δήμαρχο και τους φίλους του μπορεί να συνεχίσει να πιστεύει ότι δεν υπάρχουμε. Είναι και αυτός ένας τρόπος να ξεφεύγει από την πραγματικότητα όταν αυτή είναι σκληρή και δεν μπορεί  να τη αντιμετωπίσει. Του ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή νύχτα….

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα